събота, 14 декември 2019 г.

БЪРЗИ И ЛЕСНИ БОНБОНИ ОТ ТИКВА

БЪРЗИ И ЛЕСНИ БОНБОНИ ОТ ТИКВА

Не сте, ли любители на тиквата? Помислете си пак! Бях сварила голямо количество тиква и ми се щеше да приготвя нещо по различно. Опитайте тази бърза и лесна рецепта и споделете, дали ви харесва.
Необходими продукти:
✔ Пюре от тиква * 1 чаша / 250 мл/
✔ Смлени орехи 1 чаша / 150 мл/
✔ Чаени бисквити сметана 18 броя /малко повече от половин пакет/
✔ Натурален шоколад 60- 70 грама
✔ Канела 1/ 2 к.л.
Още :  хартия за печене , поднос или тава
Тиквата предварително я опечете или сварете по обичайния начин със захар на вкус. Забравих да претегля тиквата в сурово състояние / може би ще е достатъчно около 600- 700 грама/.
Бисквитите и орехите ги смлях в кухненския робот поотделно. В купа сипах пюрето от тиква, добавих канелата и малко по малко добавих от ситно смлените орехи и бисквити, като бърках с лъжица.
Не е нужно да се бърка прекалено дълго! Върху поднос сложих хартия за печене, като първо я смачках на топка и така постелих. С леко навлажнени ръце късам парчета от лепкавата смес, правя на топка, като гледам да са еднакви по големина и редя върху хартията.
Възможно е сместа леко да се втечни от тиквата, но не се притеснявайте! Може да добавите още малко смлени бисквити, но не много! Готовите тиквени топки сложете в хладилник леко да се стегнат- около 30 минути.
През това време си разтопете шоколада на водна баня. Аз просто напълних една купа до половината с гореща вода и вътре сложих една по малка купа в която е начупения шоколад и бърках докато се разтопи на водна баня.
Вече стегналите се тиквени топки "напръскайте" или украсете с разтопения шоколад. Върнете отново в хладилника до тяхното консумиране. Бързи, лесни и вкусни!
Ако имате интерес ,погледнете и тази рецепта за ДОМАШЕН ЧИПС ОТ ТИКВА от ТУК
Ако ви допадат моите рецепти , може да посетите страницата ми във Фейсбук:
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour












2 коментара:

Elena Dimitrova каза...

https://www.youtube.com/watch?v=m8swGNZuF7c
Биги,
ето този клип разказва за сиренето на конци, което исках да разбера как го правят в Турция.Не разбирам езика, но ако искаш пробвай да направиш и покажи как става.Интересна технологогия подобна на правенето на моцарела.
А рецептите ти са чудесни, каквото и да покажеш - нещо различно е.
Поздрави !

Birgul Ismailova каза...

Благодаря, Ели ! Надявам се в най скоро време да пробвам и споделя ! Твоите рецепти също са интересни и много по различни ! Поздрави !