ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С КАЙМА И КАШКАВАЛ |
От моите публикации може би вече знаете, че у дома обичаме да си хапваме месо! Е, и зеленчуци ядем, но нека да е нещо по месесто... ГЪБИ, ГЪБИ! Обиколих нашият пазар и намерих големи, месести печурки тамЪн такива ми трябваха.
Необходими продукти:
✔ Гъби печурки 10 броя
✔ Средно голяма глава лук 1 брой
✔ Кайма 500 грама / имах телешка/
✔ Чушки /пипер/ 1-2 броя
✔ Олио 3 с.л.
✔ Скилидки чесън 3 броя
✔ Червен пипер *
✔ Черен пипер *
✔ Кашкавал 100- 150 грама
✔ Краве масло *
✔ Сол *
✔ Гореща вода 60-100 мл
Още : алуминиево фолио
Преди да почна искам да кажа, че гъбите никога не ги мия / може би вече го знаете от предишните ми публикации / Само ги избърсвам с чиста кърпа или хартия- може и с четка.
Отстраних пънчетата и ги накълцах и сложих в сгорещен сух тиган и се разнесе един аромат, който ме накара да огладнея. Разбърках така около минута и добавих олиото.
Почистих лука, измих и накълцах на дребно и пуснах при гъбите. Накълцах чушките, чесъна и ги добавих при другите продукти и разбърках за кратко. Чесънът придобива допълнителен вкус и аромат ...ммм.
Следва каймата, която може да е и смес! Разбърках докато стане на трохи и си промени цвета и тогава добавих подправките -сол, черен, червен пипер на вкус. Намалих котлона и продължих да бъркам около минута.
Добавих гореща вода и оставих да покъкри около 4-5 минути.Гледайте да не е нито много воднисто, нито много гъсто! Изключих котлона. Включих фурната на 200 градуса с долен и горен реотан.
Във всяка печурка слагам по малко краве масло / колкото лешник/ леко поръсвам със сол, слагам плътно от плънката и нареждам в тава. Останалата плънка слагам около гъбите. Покривам тавата с алуминиево фолио и пека на средното ниво на скарата до пълна готовност около 40- 45 минути. След това махам фолиото -поръсвам с настърган кашкавал и пека до златиста коричка.
Рецептата е за любители и начинаещи! Добър ни апетит!
Може да погледнете и друга моя рецепта с :
Няма коментари:
Публикуване на коментар