вторник, 14 юли 2020 г.

КРЕМ- СУПА ОТ ТИКВИЧКИ



Няма да ви убеждавам , колко е вкусна тази крем супа , защото всеки си има свой вкус ! Но уважете моят начин на приготвяне , защото по този начин  по ми харесва  ! Сега докато имаме наши зеленчуци реших да не пропусна и този вариант на тиквички . Крем супа , която се приготвя бързо и лесно .  Крем -супата е от тиквички , но не се сдържах и добавих и други зеленчуци ...Но тиквичките  доминират ...Не ми се ще да кажа и , че е зеленчукова, защото тогава бих добавила  още по голяма разновидност от зеленчуци и билки .
Необходими продукти :
✔Тиквички 2 броя средно големи
✔ Морков 1 брой средно голям
✔ Картоф 1 брой средно голям
✔ Чесън 1-2 скилидки
✔ Магданоз 2 стръка
✔ Свеж копър *
✔ Олио 3-4 супени лъжици
✔ Зеленчукова подправка на гранули  1 супена лъжица
✔ Готварска течна сметана 22 % 100 -130 мл.
✔ Краве масло 30 грама
✔ Сол *
✔ Вода 900 мл.
Още : Крутони / моите са домашно приготвени/

Първо си пригответе заготовката , а останалото е лесно и бързо . Измийте и почистете зеленчуците . В купа настържете на едро ренде тиквичките и моркова .

Нарежете картофа на дребни кубчета , а чесъна на колелца . Картофа го добавям за сгъстяване на супата , вместо брашно !

В малка тенджера загрейте олиото на средна температура и сипете всичките зеленчуци / тиквички , морков, картоф и чесън / в загрялото олио и бъркайте докато се изпари сока .

След това налейте 900 мл топла вода , микс от зеленчуковата подправка  , разбъркайте , сложете открехнат капак и оставете да покъкри .

Предлагам ви и една рецепта за КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ

Сварете зеленчуците до пълното им омекване . След като омекнат , накълцайте магданоза и добавете при другите продукти и отдръпнете супата от котлона . Намалете котлона на по ниска температура  !

Пасирайте крем супата до гладкост . В шола сипете сметаната и добавете няколко лъжици от супата , разбъркайте и върнете обратно в тенджерата . Върнете тенджерата на котлона и добавете кравето масло и разбъркайте .

Опитайте как е на вкус и , ако е нужно добавете сол /по ваш вкус/ Когато супата почне да къкри /бълбука / изключете котлона .Разбъркайте да не залепне !

Накълцайте свеж копър и поръсете супата . Поднесете вашата крем- супа с крутони . Надявам се да ви допадне моят начин на приготвяне :)




3 коментара:

Elena Dimitrova каза...

Биги,
страхотна е крем - супата.Чудесна идея в това лятно изобилие от тиквички.Ще се възползвам обезателно от рецептата.
Поздрави и весело лято !

Birgul Ismailova каза...

Благодаря ти Ели :) За любителите на такъв вид супи , горещо препоръчвам . Лично на мен , много ми хареса !Весело лято !

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.