понеделник, 27 юни 2022 г.

САНДВИЧ С ТИКВИЧКA И МОРКОВ

 







Тиквички, тиквички, на всякъде- тиквички. Днес, закуската е типична за сезона САНДВИЧ С ТИКВИЧКA И МОРКОВ. Бърза и вкусна закуска. Може да се приготвят на фурна или на парти грил, ако ще се правят малко на брой сандвичи.

Посочвам продуктите, а вие според количеството филии сандвичи, може да добавите колкото е нужно.

Необходими продукти: филии от хляб*, тиквичка*, морков*, яйца*, твърдо сирене*, малко кашкавал*,олио*, черен пипер млян*, щипка сол. Още: краве масло или мас*

От тиквичката ползвах от външната част, не вътрешната! Измийте, отрежете първо по ширина, а после на тънки жулиени. Измийте един малък морков и настържете. В купа счупете яйцата*, добавете щипка сол и малко черен пипер и разбийте с вилица.

Добавете надробено сирене*, няколко капки олио, тиквички, моркови и разбъркайте. Всяка филия намажете с краве масло. Понеже филиите трудно се мажат със студено краве масло, може да оставите за малко на стайна температура.

Аз ползвах гъша мас за мазане на филиите. Намазаните филии наредете в тава покрита с хартия за печене. Върху маслото сложете от приготвената смес от тиквички и яйца и тук- там, малки парченца кашкавал.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за кратко. Когато от горе се образува лека златиста коричка, са готови. Не ги препичайте прекалено! Ако количеството сандвичи са малко на брой, може да ги опечете в предварително загрят парти грил.

Предлагам ви и една рецепта за НЕКТАР ОТ МОРКОВИ, от ТУК

Като повечето подобни закуски, си върви много добре с чаша студен айран. Останете си със здраве и следвайте мечтите си:) 

Кулинарната ми страница във Фейсбук, може да посетите от ТУК









Няма коментари: