Необходими продукти:
Телешко месо 600 грама
Лук 1 глава + 2 глави печен/По желание!При сервиране!/
Морков 1 брой/Или 2 малки/
Целина 1 глава
Картофи 3 малки /2 по големи/
Листа целина/По желание/
Олио 3-4 супени лъжици
Черен пипер 5-6 броя зърна
Сол 1 чаена лъжица
Вода 2,5 литра
Първо телешкото месо се нарязва на средни кубчета.Поставя се в тенджера и се залива с водата и се довежда до кипване на силен котлон.Като от време на време се отстранява образувалата се пяна.Оставих да поври около 40 минути.През това време си почистих и нарязах зеленчуците на едри парчета/Лук,морков,глава целина.Без картофите!/
Прецедих бульона и върнах отново на котлона заедно с месото.Добавих зеленчуците/лук,морков,целина/,сол и олио.Като заври сложих и зърната черен пипер.Намалих котлона да къкри на тих огън.През това време измих почистих и нарязах картофите на едро.След,като поомекнаха зеленчуците добавих и картофите.Оставих да къкри още около 15-20 минути/в зависимост от картофите/
Поръсих и сервирах с накълцани листа целина и печен лук.По желание може и магданоз!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар