Червена чушка/пипер 3 броя
Зелена чушка 2 броя
Патладжан 1 брой
Бамя около 500 грама
домат 1 брой
Лук 1 брой
Чесън /според вкусът!/ 3 скилидки
Червен пипер/млян/ 1 чаена лъжица
Сол 1 чаена лъжица/на вкус!/
Олио 100 мл
Топла вода около 400 мл
Нарязах патладжана на едри кубчета/може и на шайби/ и поръсих със сол.Оставих да се отцеди горчивият сок.Почистих и нарязах лукът на дребно.Сложих да се позапържи в олиото.Почистих,измих и нарязах чушките по на едро.Добавих при лука.
Добавих около 100 мл топла вода.Оставих да се задушат.Леко като
поомекнаха добавих патладжана,червен пипер/млян/,сол ,почистените
скилидки чесън и още 100 мл вода.Оставих да покъкрят около 15- 20
минути.Добавих почистената настъргания домат.Като започна да се сгъстява добавих бамята и полях останалото количество вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар