събота, 6 октомври 2018 г.

"ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ"



Обожавам аромата на ябълки🍏 и канела. Този сладкиш ми е любим! Този аромат ми напомня за настъпваща есен и празници. И най хубавото е, че се приготвя бързо и лесно:) Една стара рецепта за ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ, който е също от свекървата.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
/ чаша с вместимост 150 милилитра/
 *Ябълка 1 брой голяма/или 2 малки
*Яйца 3 броя
*Захар 1 1/2 * чаши
*Олио 1/2 * чаша
*Вода 1/2 * чаша
*Брашно 2 1/2 * чаши
*Бакпулвер 1 пакет
*Ванилия 1 пакет
/Аз ползвах 1 пакет бакпулвер с ванилия!/
*Канела 1 чаена лъжица
*Орехи смлени около 150 грама
*Пудра захар за поръсване
Яйцата да са на стайна температура, а сухите съставки се пресяват предварително! Яйцата и захарта се разбиват много добре! Прибавя се олиото с водата. Отново се разбърква.
Лека по лека се добавят смесените брашно с бакпулвер и ванилия. Накрая се добавя канела, настъргани ябълки и орехи. Разбърква се с помощта на лъжица или шпатула.
Сместа трябва да е малко по гъста от кексова смес! Сипва се в тавичка покрита с пергаментова хартия/или на маслена и набрашнена тава/. Украса по желание! Пече се в предварително загряла фурна на 170-180 градуса до суха клечка.
Поръсва се с пудра захар.






ДОБЪР АПЕТИТ!



1 коментар:

Unknown каза...

Спомен от детството ми. Майка ми й казваше "мързеливата торта". Чудесна е много семпла.