четвъртък, 1 ноември 2018 г.

''КАШКАВАЛКИ'




Рецептата я взимах  от една майсторка в закусвалнята, която работех едно време.  Не са трудни за приготвяне. Коричката от кашкавал най ми е вкусна.:) Горещи-горещи.
Кашкавалки🧀
✔Продукти за тестото:
☑брашно около 500 грама
☑суха мая /1 пакет/7 грама
☑захар 1 кафяна лъжица
☑олио 3 супени лъжици
☑вода хладка 250 милилитра
☑сол 1/2 супена лъжица
☑яйце 1 брой/белтъка се слага вътре в тестото/
☑жълтък за намазване

✔За плънката:
☑кашкавал около 150 грама настърган за поръсване

Пресях брашното.Направих кладенче. Сипах маята ,захарта и малко вода. Разбърках и оставих маята да се активира. Добавих белтъка,олиото останалата вода и солта. Замесих меко тесто/с мекота на ухо/.
Разделих тестото на топки /големи колкото нектарини/. Всяка топка с намаслени ръце навих като фитил между дланите си. Навих ,като охлювчета. Наредих в тава покрита с хартия за печене. Пуснах ги във фурната на 50 градуса-да втасат.
Като удвоиха обема си ги изкарах. Усилих фурната на 200 градуса.През това време намазах кашкавалките с жълтък и ги поръсих с кашкавал.
Пекох до суха клечка. ДОБЪР АПЕТИТ!






4 коментара:

Unknown каза...

Благодаря за хубавата рецепта!

Unknown каза...

Браво много са хубави добра идея да се направят като охлюви

Анонимен каза...

БРАВО..👌👌👌

Анонимен каза...

БРАВО много вкусно изглежда 👌👏