понеделник, 15 април 2019 г.

" ЯСТИЕ НА СВЕКЪРВАТА "



Кръстих по този начин, защото свекървата приготвяше по този начин. Възхищавам се на тази жена. От " нищо- нещо "  приготвя в кухнята. Все вкусни гозби. На продукти, не е кой знае какво, но се приготвя много бързо и е вкусно. Е, нямаше как и това да не вмъкна тук!
Необходими продукти:
☑ Печен, белена капия  /от консерва / 680 грама
☑ Цели домати / от консерва / 400 грама
☑ Пресен лук 3 стръка
☑ Сирене 200 грама
☑ Кренвирши * 2 броя / 200- 240 грама/
☑ Яйца 4 броя
☑ Олио 5 супени лъжици
☑ Черен пипер 1 кафена лъжица
☑ Захар 1 кафена лъжица
☑ Сол *
* Забележка: знам, че кренвиршите не са препоръчителни, но свекървата така ги приготвяше! Мъжът ми също така ги поиска и си хапваме от време на време! Може вместо кренвирши да сложите нещо друго!

Например: пушено месо, пушен пилешки маншон или нещо по ваш вкус. Почистете капията /чушки/, ако е останала някоя друга семка, нарежете и сложете ги в подходяща тава. Нарежете доматите и заедно със сока ги сипете върху капията.

Почистете пресния лук, измийте, накълцайте на колелца и също ги прибавете към капията и доматите. Добавете подправките: черен пипер, сол/ако е нужно, по ваш вкус/, захар, олио и разбъркайте с лъжица.

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса. Докато ястието се пече, надробете сиренето, обелете кренвиршите * и ги нарежете по големина на " хапка ". Може да се направят, един, два разреза.

Изкарайте тавата от фурната и добавете сиренето и кренвиршите *, разбъркайте и върнете отново във фурната. След около 10 минути изкарайте отново от фурната, чукнете яйцата в малка купа и едно, по едно ги пуснете в тавата върху ястието, поръсете с малко сол * и върнете за кратко.

Изключете фурната, когато са полуготови! Ние обичаме жълтъците, рохки! Вие може да ги опечете така, както на вас ви харесва! ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :
Или да се присъедините в кулинарната ни група " Вкусотия в чиния   https://www.facebook.com/groups/520103771725772/






3 коментара:

Elena Dimitrova каза...

Лесно и наистина вкусно ястие.Интересна инпровизация , а толкова красиво изглежда.
Поздрави сърдечни !

Unknown каза...

Ястията са ти много интересни със сигурност и вкусни .Да ви е сладко.Ellerinize saluk,afiet olsun 🥰🥰

vlado_fidera каза...

прекрасно ястие