събота, 8 юни 2019 г.

" ШОКОЛАД С ЯГОДИ "


" Девет от десет човека , обичат шоколад. Десетият лъже " е казал Джон Тулиус
Идеята я мярнах от нета и много ми допадна. Шоколад и ягоди , една от любимите комбинации. Много бързо и лесно за приготвяне. Насладете се на вкусът му.
Необходими продукти :
☑ Ягоди 8-10 броя / средно големи/
☑ Натурален шоколад 200 грама
☑ Шам фъстък 10- 15 броя
Още : пергаментова хартия, листа от прясна мента / за декорация /
Почистете и измийте ягодите. Всяка ягода нарежете на две и ги наредете в тава покрита с пергаментова хартия. Печете ги в предварително загрята фурна на 100 градуса. По точно, това е процес на сушене!
При мен отне 1 час. Наблюдавайте ги! Когато видите, че са се изсушили / не са воднисти / са готови. Както се изрази моят съпруг " изсъхнали ягоди ". Всъщност и това е целта! Изкарайте от фурната тавата и оставете да се охладят.
Докато те изстинат си пригответе шоколада. С остър нож накълцайте шоколада. Сложете в подходяща стъклена купа. Трябва да се разтопи на водна баня. Или направете следното: в по голям съд налейте гореща вода и сложете вътре купата с шоколада. Разбъркайте докато се разтопи.
В малка тавичка с диаметър 15 см/ може и с ринг/ си постелете пергаментова хартия. Изсипете разтопения шоколад в тавата и изравнете. С помощта на щипка наредете ягодите върху шоколада.
Поръсете с шам фъстък. Сложете в хладилник да се стегне. Бързо се стяга. След това с помощта на остър нож нарежете в желаната от вас големина. Украсете с пресни листа от мента.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :
' От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Или да се присъедините към кулинарната ни група :
" Вкусотия в чиния "https://www.facebook.com/groups/520103771725772/


Подобна рецепта , като тази : " ШОКОЛАДОВИ БЛОКЧЕТА " https://otkuhnqtanabigi.blogspot.com/2019/04/blog-post.html

Няма коментари: