неделя, 26 януари 2020 г.

ЧУШКИ БЮРЕК НА ФУРНА

ЧУШКИ БЮРЕК НА ФУРНА

Обичате, ли ЧУШКИ БЮРЕК ? Ние много ги обичаме !  Обичате, но е много пипкаво ? Знам, знам, че не се приготвят по този начин ЧУШКИ БЮРЕК !Тези , МЪРЗЕЛИВИ -ЧУШКИ БЮРЕК ни станаха ЛЮБИМИ ♡ Пробвайте и този вариант ...на фурна ...Може да ползвате пресни чушки и да ги опечете ...А , ако имате печени и обелени чушки в буркан , още по добре ..Ще съкратите времето за приготвяне ..


Необходими продукти :
✔ Печени чушки 1 буркан
✔ Сирене 250-300 грама
✔ Яйца 3-4 броя/ зависи колко са големи/
✔ Прясно мляко 1 с.л.
✔ Вода 1 с.л.
✔ Олио 1 с.л.
✔ Брашно 2 с.л/ с връх/.
✔ Шарена сол *
Още : олио *


Включете фурната на 190 градуса .Докато фурната загрее си пригответе продуктите. Чушките, ако не са почистени, ги почистете  и всяка чушка отрежете на дължина и отгърнете, като книга.

В купа счупете яйцата и ги разбийте на пяна  с телена бъркалка. Добавете и другите течни съставки- прясно мляко, вода , олио и разбийте за кратко. Натрошете сиренето и прибавете към сместа , разбъркайте с телена бъркалка докато се смесят добре.

Накрая добавете  брашното и разбъркайте с лъжица . Пригответе си малка тава / моята е с диаметър 24 /15 см. Намаслете  тавата и сложете ред чушки, плътно едно до друго, сипете част от сместа , която е добре да покрие чушките, отново ред чушки, смес, чушки, поръсете със шарена сол, струйка олио.

Печете в средното ниво на скарата до готовност /25-30 минути / Може да увеличите продуктите!Радвам се, че моят мъж ме похвали за стотен път " Колко е вкууусно " и също така по полезно /призна /
Може да си хапнете и топло и студено. На нас добър ни апетит! Предлагам ви да погледнете и тази рецепта за БОРАНИЯ ОТ ЧУШКИ от ТУК
Ако ви допадат моите рецепти, можете да посетите и страницата ми във Фейсбук:
"От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour








Няма коментари: