ВКУСНА КАВЪРМА |
Кавърма -изпържвам. Месото става мозък /а някои казват " като локум " Има различни вариации на кавърма както и баш/оригинална / рецепта, която ще споделя друг път. Главното в кавърмата е изпържването на месо ...
Необходими продукти :
✔ Свинско месо 600 грама
✔ Гъби печурки около 300 грама
✔ Пресен лук 1 връзка
✔ Чесън 2-3 скилидки
✔ Олио 50 мл.
✔ Червен пипер 1 чаена лъжица
✔ Черен пипер *
✔ Сол *
✔ Топла вода 300 мл.
В подходящ съд /тенджера, тиган/ върху котлона загрейте олиото на висока температура. Предварително си нарежете месото на хапки и пуснете в сгорещеното олио.
Разбъркайте докато се запечата от всички страни и придобие златиста коричка. Почистете чесъна и нарежете на 2-3 /зависи колко са големи/ и пуснете при месото да се ароматизира.
Почистете и нарежете гъбите и пресния лук и добавете и тях. Кавърдисайте /запържете / докато леко омекнат. Добавете червения пипер и разбъркайте няколко секунди, докато се оцвети ястието и веднага добавете 100 мл топла вода.
Намалете котлона на ниска степен и сложете леко открехнат капак . Оставете да покъкри. След, като водата почти се изпари добавете още 200 мл топла вода и оставете отново да покъкри.
Проверете месото! Трябва да се топи в устата, като локум. Когато месото омекне напълно / това ще ви отнеме горе долу 40-45 минути до пълното омекване / добавете 1 чаена лъжица сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте и оставете да покъкри още около 5 минути. Месото трябва да се топи в устата ви, а соса почти да се е изпарил. По желание, може да поръсите със свеж магданоз!
Това лесно, но много вкусно ястие горещо ви го препоръчвам.
Предлагам ви да погледнете и тази рецепта за БАЗЛАМА-БАЛОН /турски хляб /БАЗЛАМА /ТУРСКИ ПИТКИ-ХЛЯБ /
Предлагам ви да погледнете и тази рецепта за БАЗЛАМА-БАЛОН /турски хляб /БАЗЛАМА /ТУРСКИ ПИТКИ-ХЛЯБ /
Няма коментари:
Публикуване на коментар