Обожавам всякакви кремове ! Този крем е интерпретация на крем " ДИПЛОМАТ " Един крем -три цвята ...
Необходими продукти :✔ Прясно мляко 1 литър
✔ Яйца 3 броя/ по големи /
✔ Захар 20 супени лъжици
✔ Брашно 5 супени лъжици равни
✔ Ванилия 1 пакет
✔ Щипка сол
✔ Качествено какао 1 супена лъжица
✔ Бисквити 100 грама "Петит бьор " или по ваш избор *
В касерола върху котлона сложете млякото на средна температура. В две отделни купи отделете жълтъци от белтъци. Към жълтъците прибавете 15 супени лъжици захар и разбийте с миксер, докато удвоят обема.
Добавете 5 супени лъжици пресято брашно и разбийте докато се смесят добре. Вземете с черпак от топлото мляко, сипете при разбитите жълтъци, като разбърквате постоянно с телена бъркалка.
Целта е жълтъците да достигнат температурата на млякото, за да не се пресекат! След, като разбъркате добре / да не останат бучки/ налейте сместа при млякото, на тънка струя, като продължите да бъркате.
Намалете котлона. Бъркайте докато кремът се сгъсти. Добавете ванилията, разбъркайте още около минута, да се ароматизира крема и вземете от котлона. Оставете на страна и се заемете с белтъците.
Белтъците трябва да са в чиста, суха купа и без следи от жълтъци! Добавете щипка сол и започнете да разбивате с миксер. Добавете и захарта и разбийте на твърд сняг /с връхчета, да не пада от купата /.
Жълтият крем разделете в две купи. Към едната купа добавете белтъците лъжица по лъжица като бъркате с шпатула /без миксер/. От този крем половината сложете в трета купа, като добавите 1 супена лъжица какао и разбъркайте.
Получават се три цвята: жълт, бял, кафяв. Смелете бисквитите в кухненския робот / или в найлонов плик/. В дъното на чаши /бурканчета/ сложете няколко лъжици от смлените бисквити, ред жълт крем, ред кафяв крем, ред бял крем. Най отгоре може да сложите сладко по ваш избор, плодове или сироп.
Оставете на стайна температура до пълното им охлаждане и приберете в хладилник.
Предлагам ви да погледнете и тази рецепта за ПЛОДОВА ТОРТА С КРЕМ
Няма коментари:
Публикуване на коментар