понеделник, 20 април 2020 г.

БАНИЦА С ВАРЕНИ ЯЙЦА

СОЧНА БАНИЦА С ВАРЕНИ ЯЙЦА

Ето, една идея как да оползотворите, ако имате много варени яйца. Няма да казвам колко е вкусна, а само че ако обичате сочна баница- това е рецептата .
Необходими продукти:
✔ Сварени яйца 5 броя
✔ Сирене около 250 грама
✔ Майонеза 100 грама 
✔ Кисело мляко 400 грама
✔ Сода бикарбонат 1/2 ч.л.
✔ Олио 50-60 мл.
✔ Кори за баница фини 300 грама
✔ Свеж копър 4-5 стръка 
✔ Щипка сол 
Първо си включете фурната на 200 градуса с горен и долен реотан, добре да загрее. Изсипете киселото мляко в купа, добавете содата, разбъркайте и оставете добре да шупне.
Обелете яйцата и ги настържете на едро ренде в голяма купа. Поръсете ги със щедра щипка сол и разбъркайте добре. Въпреки, че се слага сирене е добре яйцата да се посолят леко.
Добавете майонезата, настърганото сирене, шупналото кисело мляко и предварително накълцания свеж копър. Ако желаете да приготвите МЛЕЧНА МАЙОНЕЗА- ДОМАШНА /приготвя се бързо и лесно / може да погледнете от ТУК 
Разбъркайте добре сместа. Намаслете дъното на тавичка и вземете по две кори и сложете в тавата. Аз ги нарязах с остър нож, като ги измерих да пасват на моята тава. Вземете с лъжица от плънката и разпределете върху корите на тънко и равномерно.
Отгоре отново сложете две кори и отново от плънката, докато свърши плънката, така че най отгоре да се падат две кори. С остър нож нарежете на квадрати. Сгорещете олиото и напръскайте корите с помощта на силиконова четка.
Хубаво прекарайте четката между разрезите, за да може на всякъде да се стече олиото и да се опече добре. Сложете в загрялата фурна на най ниското ниво на скарата. Вече зависи и от вашата фурна как пече.
Пече се 20 минути без да се отваря фурната. След 20 та минута  погледнете как се е опекла, ако е нужно завъртете тавата, а ако отгоре се е запекло добре покрийте с фолио /да не загори /. 
Намалете фурната на 180 градуса и печете още 20-25 минути или до готовност.
След, като изкарате от фурната, може малко да напръскате с вода, но аз не го направих и пак си беше сочна.
 Предлагам ви да погледнете и тази рецепта за БОРАНИЯ ОТ СВАРЕНИ ЯЙЦА от ТУК
Може да посетите страницата ми във Фейсбук : От кухнята на Биги https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Харесват, ли ви моите рецепти?
Помогнете ми да ги популяризирам , като споделите рецепта от страницата ми в някоя от социалните мрежи .Иконките за споделяне са под последната снимка ↓↓↓↓↓
Ще се радвам за вашите идеи и въпроси.








1 коментар:

Elena Dimitrova каза...

Биги,
Христос Воскресе ! Бъдете здрави и благословени !
Страхотни идеи и рецепти ни предлагаш за Великденските празници ! Чудесно е всичко, което правиш.Продължавай все така упорито да споделяш идеи и рецепти.Не бих се сетила за баница с варени яйца, а гнездата ти със солети са направо бижу за украса.
Весели и благодатни Великденски празници !