сряда, 14 октомври 2020 г.

БУТЕРКИ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД/ КАТ- КАТ ТАТ/





Нали, знаете тези сладкиши които се продават единично опаковани с името "КАТ- КАТ ТАТ"? Тези лакомства, които идват от Турция, не е сложно приготвянето им:) Беше ми останало малко ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД и реших да приготвя това сладко изкушение.

Необходими продукти:

✔ Бутер тесто за сладкиши 400 грама

✔ Течен шоколад около 100-130 грама

✔ Белтък 1 брой

✔ Захар*

Изкарайте бутер тестото от фризера на стайна температура, да се отпусне. Когато тестото лесно се отваря е готово за работа! Преди да започнете си включете фурната на 180 градуса, да загрее.

С остър нож нарежете бутер тестото, така че да са еднакви по големина. От 400 грама бутер тесто ми излязоха 8 броя- 13 см дълги, 8 см широки. Намажете с течен шоколад, нито да е много малко, нито прекалено много, за да не излиза от тестото!

Сгънете на две, с пръсти притиснете краищата и още веднъж минете с вилица, така че да се образуват шарки. Ако е нужно, леко намокрете вилицата за да залепне по добре. Тази стъпка е една от най важните, защото ако не залепне добре тестото, по време на печене ще се отвори и шоколадът ще се разтече!

Наредете ги в тава, която може да покриете предварително с хартия за печене, за да не се цапа!На всяка бутерка от горе направете няколко разреза, намажете ги с белтък и поръсете със захар.

 Сложете да се пекат, докато леко порозовеят и от двете страни. Аз ги пекох на долното ниво на фурната около 30 минути. 

Ако сте пропуснали рецептата ми за ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД, сега може да я видите от ТУК

При вас, времето за печене може да е различно, зависи от фурната! Първите 20 минути, не отваряйте фурната! Идеални са за сутрешното ми кафе:) Пробвайте и споделете.











Няма коментари: