сряда, 25 ноември 2020 г.

ПИЛЕШКИ СЪРЦА С МАСЛО И ЛУК
















В графа- любими и аламинут. Макар, че се приготвят много бързо, чистенето им отнема време, но си заслужава. Когато купувам пилешки сърца, гледам да са пресни. В близкия магазин, винаги намирам такива:) Колкото по вече се варят, толкова по жилави стават и като подметка! В заведение, не смея да си поръчвам, защото не знам как и до колко ги почистват ;) Ето, как ги приготвям и стават като мозък...

Необходими продукти:

✔ Пилешки сърца около 1 килограм

✔ Зрял лук 2 броя средни глави

✔ Чесън 2-3 скилидки

✔ Олио 60-70 мл.

✔ Черен пипер 1 кафена лъжица

✔ Къри 1 кафена лъжица

✔ Червен пипер 1 чаена лъжица/равна/

✔ Сол 1 чаена лъжица

*Магданоз- по желание

Почистете пилешките сърца, цепнете ги и отстранете съсиреците  кръв! Сложете ги в гевгир, измийте ги добре, оставете 5-10 минути да се отцедят и ги подсушете с кухненска хартия.

Тук искам да отбележа, че преди да ги измия ги поръсих с малко сода за хляб и след като престояха около 5 минути, ги измих! В малка тенджера налейте олиото и сложете на котлона на висока степен.

Когато олиото загрее, внимателно пуснете пилешките сърца в тенджерата и намалете на средна температура. Почистете и нарежете лука на полумесец, а чесъна на колелца. Разбъркайте периодично. 

Предлагам ви и една рецепта за БУЛГУР ПИЛАФ от ТУК

След 10-15 минути, когато водата, която са пуснали пилешките сърца се изпари и остане на мазнина, добавете лука, чесъна, сол и разбъркайте. Сложете капак и оставете още няколко минути да покъкри.

Аз оставям лука, леко да хрупа! Добавете подправките- къри, черен, червен пипер, разбъркайте и изключете котлона. По желание, поръсете с пресен магданоз. Стават, като локум...Опитайте и споделете дали на истина е така.





Няма коментари: