понеделник, 18 януари 2021 г.

ПАНИРАНИ ТОПЕНИ СИРЕНЦА

 







Не е някаква философия да се приготвят ПАНИРАНИ ТОПЕНИ СИРЕНЦА. Лесно е! Ако не сте приготвяли до сега- опитайте! Следвайте рецептата и няма да сбъркате!

Необходими продукти: топени сирена/ аз имах 11 броя/, 2-3 супени лъжици брашно, 1 едро яйце или 2 белтъка, галета, олио за пържене, сладко по избор

Топените сиренца ги сложете във фризера за 20-30 минути. Пригответе си в три отделни чинии- брашно, разбито яйце, галета. Тук искам да отбележа, че ако имате останали белтъци, може да ползвате тях, като ги разбиете с вилица!

Оваляйте топените сиренца по следния начин-брашно- от всички страни, яйце-вземате с вилица и поставяте върху галетата и овалвате. Може, да повторите панировката-яйце, галета за да стане по плътно!

Наредете ги в чиния и върнете във фризера за още 15- 20 минути. В дълбок съд/ аз ползвам малка тенджера/ налейте два пръста олио и включете котлона на средна температура.

Когато олиото загрее, внимателно пуснете сиренцата да се пържат. Пържете ги за по няколко секунди и от двете страни до леко златисто и изкарайте в чиния. Поднесете със сладко по ваш избор.

Предлагам ви и една рецепта за ПАНИРАНИ СВИНСКИ ХАПКИ от ТУК

Вместо галета, може да ползвате корнфлейкс, като преди това го натрошите. Пробвала съм да овалям и в трохи от хляб, но не ви го препоръчвам!

Поставям линк към новата ни кулинарна група КУХНЯ ЗА ЛЮБИТЕЛИ:  https://www.facebook.com/groups/133002911766738


Който има интерес, обича да готви, търси нови рецепти или иска да предложи свои- да заповяда :)












1 коментар:

Философия на моята кухня каза...

Лесни,вкусни и красиво поднесени сиренца! Благодаря за рецептата,Биги!