сряда, 21 октомври 2020 г.

ПАНИРАНИ СВИНСКИ ХАПКИ






Честно да си призная, до сега нито съм чула, нито видяла, някой да ги приготвя! Е, не съм открила топлата вода, но се получи много добре. Идеята дойде отново от моят месояден мъж:) В началото бях малко скептична, защото свинското месо не е така крехко, като пилешкото... Но всяко нещо си има чалъм;) Мога да кажа, че останах много доволна, и най важното е че и съпругът ми остана много очарован. 

Необходими продукти:

✔ Свинско месо около 600 грама

✔ Сол*

✔ Черен пипер 1 кафена лъжица

✔ Къри 1 чаена лъжица/непълна/

✔ Яйца 2 броя

✔ Брашно 4-5 супени лъжици

✔ Сода бикарбонат 1 щипка

✔ Вода 50-60 мл.

✔ Галета*

✔ Пшенично нишесте*

✔ Олио за пържене

* Стреч фолио

След, като измиете и добре подушите месото, нарежете еднакви по дебелина парчета като пържоли. Всяко парче сложете върху стреч фолио, отгоре покрийте с още едно парче стреч фолио и начукайте на тънко!

Тази стъпка е една от най важните, за да не остане месото сурово по време на пържене! След това ги нарежете на хапки и сложете в купа. Поръсете със 1 чаена лъжица/непълна/сол черен пипер, къри и разбъркайте много добре.

Във втора купа, счупете яйцата, добавете щипка сол и разбийте много добре. Лъжица по лъжица прибавете брашното, като не спирате да бъркате, за да не стане на бучки. Прибавете щипка сода, вода и разбъркайте за кратко.

В тази яйчена смес сложете хапките месо и разбъркайте. Може да загънете купата със стреч фолио и да сложите в хладилник за 30-40 минути, но аз нямах време и продължих към следващата стъпка.

В дълбока и не много голяма тенджера налейте олио, като за маслена баня и сложете на котлона на средна температура. В плитък съд/чиния/ смесете в равни количества галета и нишесте. Когато олиото загрее вземете парченце месо, оваляйте в сухата смес, изтупайте излишното и сложете да се пържат до златисто и от двете страни.

Предлагам ви и една рецепта за ГЪБЕН СОС от   https://otkuhnqtanabigi.blogspot.com/2020/06/gaben-sos-blog-post12.html ТУК

Тук пак искам да отбележа, че котлона не трябва да е на най висока степен, а на средна температура и добре загряло олио! За да не си цапате много, много ръцете, може да боравите с щипка за скара!

Поднесете с любим сос, гарнитура или салатка...Може и с чаша бира, който обича!






Няма коментари: