неделя, 25 октомври 2020 г.

СОЛЕНКИ ОТ БУТЕР ТЕСТО




Бърза закуска за мързеливите дни. Тези лесни, но вкусни соленки са едни от нещата, които приготвих за из път на мъжът ми. Е, за мен останаха няколко за кафенцето. 

Необходими продукти:

✔ Бутер тесто 400 грама

✔ Сирене 120-130 грама

✔ Кашкавал 50-60 грама

✔ Яйце 1 брой

✔ Чубрица*

*По желание- сусам или черен кимион

Изкарайте предварително, бутер тестото на стайна температура, да се отмрази. Включете си фурната на 200 градуса да загрее. Отворете внимателно тестото и леко разточете, нито да е много на тънко, нито прекалено дебело.

Тестото не трябва да е прекалено меко, за да може лесно да работите с него! В шола, счупете яйцето и разбийте с вилица. С помощта на четка намажете от яйцето върху цялото тесто, настържете на ситно ренде сиренето и кашкавала и поръсете с чубрица.

С остър нож или нож за пица срежете тестото точно по средата, хоризонтално на две, после по диагонал, ленти дебели около 1 см. Всяка лента, като хванете краищата и усучете в противоположни посоки.

Поставете ги в тава покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Намажете с останалото яйце, поръсете с малко чубрица и по желание със сусам или черен кимион. Сложете да се пекат до златисто и от двете страни.

Предлагам ви и един интересен сладкиш- ШОБИЕТ от ТУК

Първите 20 минути не отваряйте фурната, след това може да ги проверите. Моите бяха готови за 35 минути. Времето за печене зависи и от фурната! Може, да се насладите на тези соленки с чаша ароматно кафе:)








Няма коментари: