сряда, 28 юли 2021 г.

САЛАТКА ОТ ЧОРБАДЖИЙСКИ ЧУШКИ




Тази салатка ни е любима. Видим , ли чорбаджийски чушки се сещаме за тази вкусна салатка. Никога не ни омръзват...и с плочка сирене за разкош... А вие, обичате ли такава салатка? Не съм отбелязала точното количество, за това може да сложите по ваш вкус :)

Необходими продукти: Чорбаджийски чушки*, олио*, чесън*, оцет* качествен /винен или ябълков/, свеж копър*, сол*, плочки сирене при поднасяне*

Ако дръжките са много дълги ги отрежете малко! Измийте и добре подсушете чушките. Всяка чушка набодете на места за да може да поеме добре от маринатата! Аз набождам с вилица.

В дълбока тенджера налейте олио около два пръста и поставете на средна температура на котлона да загрее. Когато мазнината е загряла добре пуснете една част от чушките да се позапържат.

В олиото може да поръсите и малко сол! Когато се пържат, пукат и за това ползвам по дълбока тенджера! Другото което правя е да покрия тенджерата с къс домакинска хартия по време на пържене.

Не ги пържете много дълго! Когато се зачервят и опукат леко и от двете страни, отдръпнете внимателно от котлона тенджерата. Когато пукането спре да се чува, махнете хартията, вземете с решетъчна лъжица и поставете в дълбока чиния или тенджера.

Така процедирайте и с останалите чушки. В малка шоличка сложете пюриран чесън, сол на вкус, оцет, разбъркайте с лъжица, налейте върху чушките и разбъркайте.  

Опитайте как е на вкус и ако има нужда добавете още малко сол или оцет. Ние обичаме с много оцет и чесън /4-5 скилидки пресован + 2-3 скилидки нарязани на плочки/.

Поръсете със ситно нарязан свеж копър, затворете с капак и приберете в хладилник. Поднесете с няколко плочки сирене иии една студена...

Предлагам ви и една рецепта за РАЗЯДКА С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ от ТУК

Бъдете здрави, вярвайте в себе си и ще намерите правилната посока :)






Няма коментари: