Хрупкави или меки, ги обичате? Ето, едни банички които са хрупкави и в същото време- меки. Продуктите, които ползвах за тези вкусни банички ги правят точно такива.
Когато ще приготвяте мини вити банички купувайте кори които знаете че със сигурност са пресни.
Необходими продукти: 1 пакет пресни кори за баница, около 300 грама краве сирене, 2-3 супени лъжици прясно мляко, 1/2 супена лъжица брашно, 1 супена лъжица пшеничено нишесте /натурално/, 50- 60 мл. олио, 50- 60 мл. вода, 1 супена лъжица оцет, 1 жълтък за намазване,
В шола натрошете сиренето, добавете 2-3 супени лъжици прясно мляко и разбъркайте. В купа сипете продуктите- брашно, нишесте, вода, оцет, олио. Разбъркайте добре сместа, да не останат бучки.
Включете фурната на 170- 180 градуса, да загрее. Вземете една кора и намажете с течната смес, от горе поставете втора кора, от към широката страна поставете малко от плънката /сирене с прясно мляко/ навийте на руло, а после на охлюв.
Така процедирайте и с останалите кори. Навитите охлювчета наредете в тава покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Ако ви е останало от течната смес намажете баничките отгоре.
Предлагам ви и една рецепта за БАНИЦА СЪС СПАНАК И СИРЕНЕ, от ТУК
Разбийте жълтъка с вилица и намажете охлювчетата. Поставете в загрялата фурна да се пекат. Пекат се докато се зачервят и от двете страни. Всяка фурна пече различно! Поднесете с напитка по ваш избор- айран, боза...
Който има интерес, може да посети кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК
Кулинарните ни групи: Вкусотия в чиния, от ТУК
КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION, от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар