понеделник, 8 май 2023 г.

ЯЙЧЕНИ КЕКСЧЕТА С КОРИ ЗА БАНИЦА





 

Обичам бързите и вкусни домашни храни. Тези яйчени кексчета са приготвени с останали продукти и са подходящи за закуска и да се хапват по всяко време.

Долу посочените продукти са моите точни мерки и продукти които оползотворих по мой вкус, но вие може да не ги ползвате всичките или да ги замените с други.

Необходими продукти: 3 яйца, 100 мл. течна готварска сметана, 2 супени лъжици олио, щипка сол, 80 грама твърдо сирене, 60- 70 грама шунка, 20- 30 грама кашкавал, 3-4 кори за баница, ронена чубрица /по желание/, сусам /по желание/


Включете си фурната на 190- 200 градуса, да загрее. В купа счупете яйца, поръсете с щипка сол и разбийте с телена бъркалка на пяна. Налейте сметаната, олиото и отново разбъркайте.

Разтелете корите и както са една върху друга с помощта на остър нож или нож за пица, нарежете по дължина на тънки ленти с ширина около 1 см. Нарязаните ленти разделете една от друга, за да не се напластят, пуснете в купата с яйчената смес и разбъркайте с лъжица.

Най на края добавете шунката, кашкавала- нарязани на малки кубчета и надробеното сирене. Формите за мъфини ги намажете много добре с олио /може да ползвате  студено краве масло, вместо олио/.

Във всяко гнездо изсипете равномерно от сместа, така че да запълва 3/4 от формата. По желание поръсете с малко чубрица или сусам. Поставете в загрялата фурна и печете до леко зачервяване на краищата.

БЪРКАНИ ЯЙЦА СЪС ЗЕЛЕН ЛУК И ЧЕСЪН, може да видите от ТУК

За около 8- 10 минути трябва да са готови. Наблюдавайте ги! Сипвам си чаша студен айран и почвам... Пробвайте тези солени яйчени кексчета и споделете. Останете си със здраве и следвайте мечтите си :)

Който има интерес, може да посети кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК

Кулинарните групи: Вкусотия в чиния, от ТУК

КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION, от ТУК

























Няма коментари: