вторник, 6 август 2019 г.

Пилешки руладини в доматен сос

 По поръчка на мъжото ! Приготвих с каквито продукти имах ! Продуктите може да ви се струват много, но рецептата е бърза и лесна !

Необходими продукти :
✔ Пилешко филе/ пеперуда/   650 грама /
✔ Кисели краставички/ корнишони/ 3 броя
✔ Червена чушка 1 брой /малка /
✔ Кашкавал 150 грама
✔ Кетчуп * / ако имате домашна лютеница ще е по добре
✔ Чили сос *
За доматения сос :
✔ Доматен сок 250 мл + 50 мл вода
✔ Скилидки чесън 5 броя
✔ Олио 4-5 с.л.
✔ Захар 1 к.л.
✔ Черен пипер *
✔ Сол *
Още : Кашкавал за поръсване , клечки за зъби, фолио
* Пожелание пресни листа от целина или магданоз

С помощта на остър нож нарежете пилешката " пеперуда " на две . Нарежете на още 2 , но по хоризонтал , като внимавате да са еднакво големи и да не се порежете ! Начукайте пържолите на тънко, като за целта сложите пържолата върху хартия за печене / или фолио за свежо съхранение/ Прегънете хартията / фолиото/ , така че да покрие пържолата . Начукайте , докато се изтънят ! Поръсете ги със сол и черен пипер и от двете страни !

Кашкавала /за плънката 150 гр/ , киселите краставички и червената чушка , нарежете на тънки ленти ! Може да ползвате печена или сурова чушка ! По ваш избор ! Аз навих пилешкото филе откъм тясната страна , защото прецених че от към широката няма да мога да побера достатъчно продукти 😃 А ние обичаме с мнооого пълнеж 😋💕 Сложете  кашкавал , кисели краставички и ленти червена чушка ! Капнете по малко кетчуп / ако имате домашна лютеница , ще е по добре / и чили сос / зависи , колко люто обичате ! Увийте филетата на стегнато руло и забодете с клечки за зъби на 2-3 места ! Пригответе соса , като в купа сипете доматения сок ! Почистете чесъна и нарежете 3 скилидки , на плочки и 2 скилидки пресовайте !

Може да сложите по малко чесън , ако не обичате с много ! Добавете към доматения сок и подправките / черен пипер ,захар, сол * и олио 3 супени лъжици ! Разбъркайте и сипете соса в подходяща тава ! Отгоре наредете пилешките руладини и леко ги полейте с останалото олио ! Загънете тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загряла фурна на 220 градуса около 30 - 35 минути . След това махнете фолиото ! Настържете останалия кашкавал върху пилешките руладини и печете до златиста коричка ! Добър апетит !
Подобна рецепта , като тази

"ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ БИГИ"

Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :

Няма коментари: