ГЪБИ СЪС СМЕТАНА/ ФАЛШИВ ОГРЕТЕН |
Това толкова вкусно ястие мислех да нарека " Огретен с гъби ", но ще почнат едни критики, едни беседи .." ама не се слагат гъби ..", ама така не се приготвя..." Та, реших да си спестя това главоболие ... Според някои може и за Фалшив огретен да не минава, но исках да го отбележа, като това, което ми идва отвътре.
Днес исках да приготвя друг вид ястие, чийто продукт уж беше на промоция, всъщност и така не открих на тази цена, която беше отбелязана в брошурата ... Е, всяко зло за добро! Но открих тези чудесни, пресни гъби.
Рецептата дойде в последствие / по време на готвене/, докато се чудех така, ли да ги приготвя или по друг начин?! Да ги режа, ли или да ги оставя цели и с какви продукти да комбинирам?! Ако сте любители на гъбите /като нас/ и долу изброените продукти ви харесват, ще ви кажа да не се колебаете и да си приготвите това ТОП / за нас/ ястие:)
Необходими продукти :
✔ Гъби печурки около 500 грама
✔ Олио 1 с.л.
✔ Краве масло 1 с.л.
✔ Скилидки чесън 3 броя/малки/
✔ Червена чушка 1 брой /средно голяма/
✔ Лимонов сок 1 с.л.
✔ Пушено пилешко месо/ от бут/ около 300 грама
✔ Свеж копър 3 стръка
✔ Готварска сметана 200 мл.
✔ Прясно мляко 100 мл.
✔ Брашно 1с.л./ равна/
✔ Кашкавал около 160 грама
✔ Черен пипер щедра щипка
✔ Сол 1/2 ч.л.
Който е чел , моите рецепти за гъби- знае, че никога не ги мия! Обелете шапките, изрежете отдолу тънка част от пънчетата и ги нарежете на плочки. Върху котлона загрейте тиган с 1 супена лъжица олио/ на висока температура / сипете нарязаните гъби и разбъркайте от време навреме с дървена лъжица.
Почистете чесъна и червената чушка, измийте и нарежете чесъна на плочки, а чушката на ленти и ги прибавете при гъбите и разбъркайте.В кухнята се разнася приятен аромат на гъби и чесън! Добавете прясно изцеден лимонов сок/1.л./, сол и отново разбъркайте.
Когато водата от гъбите се изпари, добавете кравето малко/студено/ Обезкостете бутчето и пуснете парчетата месо при гъбите и отново разбъркайте. Може да ползвате и друг вид месо! Така да покъкри 3-4 минути.
Включете фурната на 200 градуса да загрее, докато приготвяте другите продукти. Измийте и накълцайте копъра на ситно и поръсете продуктите. Разбъркайте! Поръсете с брашно, намалете котлона на ниска степен и бъркайте, докато продуктите усвоят брашното.
Налейте сметаната и прясното мляко, разбъркайте и оставете да къкри около 1-2 минути! Добавете черен пипер, разбъркайте и прехвърлете в малка тава. Поръсете с настърган на едро кашкавал / с картофобелачка също се реже на едро/ и сложете тавата във фурната на средното ниво на скарата.
Печете до златиста коричка! Горещо ви препоръчвам това ястие! ДОБЪР НИ АПЕТИТ:)
Предлагам ви подобна рецепта , като тази ТАЛИАТЕЛИ С ПУШЕНО ПИЛЕШКО МЕСО, ГЪБИ И СМЕТАНА от ТУК
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :
Няма коментари:
Публикуване на коментар