понеделник, 29 юни 2020 г.

СКРЕЖИНА С ПРАСКОВИ

АРОМАТНА СКРЕЖИНА

Както повечето знаят , СКРЕЖИНА е полузамразен десерт . По е лесен за приготвяне , дори от сладолед , с много по малко продукти и по бързо. Когато съм ходила на море , винаги съм си купувала , но това не нищо друго освен вода, захар ,оцветители и ароматизатори .
Тази ледена вкусотийка , можете да си я приготвите и с други плодове , лед- като импровизирате ! Предлагам ви вариант на СКРЕЖИНА с праскови .
Необходими продукти :
✔ Праскови *
✔ Захар *
✔ Вода /по желание /
Измийте добре прасковите , обелете , нарежете ги на две и махнете костилките .
Моите бяха 3 броя , малки праскови .Сложете ги внимателно в найлонов плик и сложете във фризера . Аз понеже , вече имах във фризера /замразени / и докато се чудех какво да правя от тях , се сетих че са най подходящи именно за СКРЕЖИНА !

Изкарайте замразените плодове от фризера / в случая - праскови/ сложете ги върху дъска за рязане и  ги нарежете с остър нож на кубчета . Сложете ги в кухненският робот , добавете захар на вкус и ги смелете . Захарта добавете по ваш вкус / аз добавих 2 супени лъжици/

По желание може да добавите 4-5 супени лъжици вода !
Но без вода става по вкусна , плътна и ароматна . Прехвърлете в кутия , затворете с капак и сложете във фризера за около 40-50 минути.Може , веднага да сервирате в чаши или да изчакате малко да се заскрежи !

Идеално за жегите :) Пригответе и се насладете на един истински вкус !
Предлагам ви и една рецепта за СЛАДОЛЕД С КАКАО /ШОКОЛАД/ И БАНАНИ


Няма коментари: