неделя, 28 юни 2020 г.

ВКУСНИ ПЪРЖЕНИ ТИКВИЧКИ -втори вариант

ВКУСНИ ПЪРЖЕНИ ТИКВИЧКИ



В горещините, който е пържил тиквички -знае какво е . Заслужава си за любимите хора ♡
Сега ще почнете с това , че пърженото е вредно ...Може и да е вредно , но е много вкусно , а и не всеки ден ядем пържено !
Има различни варианти на панировка и всеки ги панира така както му харесва...Или само в брашно , или брашно -яйце ...и т. нат . Моята рецепта е съвсем проста , но се получават хрупкави и вкусни ...И няма нужда да си цапате ръцете и да ползвате много посуди ...
Необходими продукти :
✔ Тиквички *
✔ Брашно *
✔ Вода *
✔ Копър *
✔ Сол *
Още : олио за пържене, щипка за скара
Отстранете дръжките  на тиквичките , измийте  и ги нарежете  на желаната от вас форма / кръгчета, пръчици .../ Гледайте да са горе долу еднакви по дебелина / 4-5 мм/ Леко ги посолете

В дълбока купа сипете брашно , щедра щипка сол , на ситно нарязан свеж копър , вода и разбъркайте . На една пълна супена лъжица брашно слагам 2 супени лъжици вода . За моите тиквички ползвах 3 супени лъжици брашно , 6 супени лъжици вода  .

Според количеството тиквички  си пригответе кашичката .Тъй , като не може да се прецени с точност , колко ще е  количеството - направете си една  доза /3-6/ от кашичката и ако е нужно , повторете ! Количеството копър , може да сложите според това , дали обичате с по вече или по малко .

Може и без копър , но лично на нас много ни допада ! Трябва да се получи кашичка / като боза / и да няма бучки .Това го научих от моята свекърва . Имам още една подобна рецепта , но тя е с по вече продукти !

Пуснете тиквичките в сместа и разбъркайте с две вилици или щипка за скара .
Оставете ги добре да поемат от кашичката .
Върху котлона в дълбок съд  загрейте олио /около два пръста /на средна температура .



Във фритюрник не знам , дали ще се получат , защото не ползвам !
Винаги пържа в дълбока тенджера , за да не пръска !
Предпочитам да ползвам всеки път "прясно"  олио !
С помощта на щипка вземете тиквичка и пуснете от ниско в сгорещеното олио.

На веднъж не пържете голямо количество за да могат да се опържат добре и равномерно .
Обърнете и изпържете и от другата страна до златисто и изкарайте в чиния .
Може преди това да покриете чинията с кухненска хартия , за да попие излишната мазнина .
Поднесете с любим сос : чеснов / млечен /  чили ...
Предлагам ви и една рецепта за ПИЦА С БЛАТ ОТ ТИКВИЧКИ






Няма коментари: