вторник, 21 юли 2020 г.

ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА


Аз ползвах пилешка подбедреница. Вие може да ги замените с пилешки крилца или филе. Колкото са по малки бутчетата, по добре- за да не останат сурови! Ако са по големи, другият вариант е да ги сварите малко, да ги подсушите и тогава да ги мариновате и панирате.
Другото важно нещо, което искам да отбележа е температурата на пържене ...
* В сухата смес може да добавите подправки и билки по ваш вкус!
Необходими продукти:
✔ Пилешка подбедреница 10 броя
За мариноване *
✔ Кисело мляко 400 грама  /голям процент /
✔ Яйца 1 брой
Суха смес :
✔ Брашно 1 чаша пълна с вместимост 300 мл.
✔ Червен пипер 2 супени лъжици
✔ Черен пипер 1/2 супена лъжица
✔ Къри 1 супена лъжица
✔ Босилек сух 1/2 супена лъжица
✔ Синапено семе 1/2 супена лъжица
✔ Чесън на гранули 1 супена лъжица непълна
✔ Сол 1 чаена  лъжица
Колкото са по малки бутчетата по добре! Почистете добре бутчетата и ги сложете в дълбока купа със студена вода за около 30 минути. След това ги подсушете добре с кухненска хартия.
В дълбока купа разбийте яйцето, добавете киселото мляко и отново разбийте с телена бъркалка. Сложете бутчетата в сместа, разбъркайте добре, покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за поне 1 час.
След това ги изкарайте от сместа и оставете да се отцедят върху решетка /скара/ През това време си пригответе сухата смес. В тава или в подходящ за вас съд сипете- брашното, червен, черен пипер, къри и сол.
В кухненският робот сложете- синапено семе, чесън на гранули, сух босилек и ги смелете на прах. Добавете ги при другите продукти и разбъркайте много добре. Ако обичате люто, може да добавите и лют червен пипер!
Или да разделите сместа на две и едната част да е без люто, а другата с люто /да има по вкуса на всеки/.  Сложете в сухата смес бутчетата и ги оваляйте така, че да ги покрие на всякъде. Вземете всяко бутче и изтупайте от излишната суха смес и наредете в чиния /поднос /
В дълбока тенджера загрейте олио /за маслена баня / на средна температура. Както писах по горе, тук температурата е важна! Ако е на по висока температура ще загорят от вън, а от вътре ща останат сурови!
Всяко бутче пържих общо 15-18 минути /зависи колко е голямо/  от всички страни. Готовите панирани бутчета извадете върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. Поднесете ги с любим сос или свежа салата.
Аз обичам да си ги хапвам и с РАЗЯДКА С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ