събота, 17 октомври 2020 г.

КАВЪРМА ПО РАДОМИРСКИ

 

КАВЪРМА ПО РАДОМИРСКИ



Тази година като посетихме Сапарева баня, в едно от заведенията си хапнахме такава КАВЪРМА. Хареса ми, но месото беше малко жилаво. Дали, наистина е по РАДОМИРСКИ или- не, не знам но знам че е много вкусно! Аз обичам да се топи в устата, като локум:) Ето, че и аз си го приготвих... Горещо препоръчвам:)

Необходими продукти:

✔ Свинско месо около 600 грама

✔ Зрял лук 3 броя/големи/

✔ Червени чушки 2-3 броя /големи/

✔ Зелена чушка 1 брой или 2 по малки

✔ Домат 1 брой/голям/

✔ Олио 40-50 мл.

✔ Черен пипер 1 кафена лъжица

✔ Чубрица*

✔ Сол*

✔ Яйца 3-4 броя

Преди да почна да готвя месото, винаги първо го накисвам за около 30 минути във вода!Нарежете месото на парчета колкото една хапка и подсушете много добре, защото по време на кавърдисване/пържене/ ще пръска! В дълбока тенджера загрейте олиото на умерена температура и сложете месото да се позапържи.

Първите 1-2 минути не разбърквайте, защото месото ще пусне вода! След това разбъркайте с дървена лъжица. До като месото се запържва си пригответе зеленчуците. Почистете, измийте и нарежете лука  на полумесеци, а чушките на едро. Добавете лука и чушките, когато месото е полуготово!

Разбъркайте. Обелете домата и нарежете на кубчета и прибавете към другите продукти. Добавете сол/аз сложих 1 чаена лъжица/ Оставете да покъкри на слаба температура със затворен капак около 5-6 минути. Преди да прехвърлите в тавичка, поръсете с чубрица и черен пипер.

Включете фурната на 200 градуса, да загрее. Прехвърлете ястието в тавичка и сложете в загрялата фурна. Когато почне да ври, чукнете яйцата и върнете отново във фурната за около 5 минути.

Предлагам ви и една рецепта за ШНИЦЕЛ ОТ КАЙМА от ТУК

В последната снимка е кавърмата, която ядох в заведението - КАВЪРМА ПО СЕЛСКИ, а моят мъж яде КАВЪРМА ПО РАДОМИРСКИ/ което за съжаление не успях да снимам/ Единствената разлика, която видях в двете ястия е, че КАВЪРМА ПО РАДОМИРСКИ има яйце, а КАВЪРМА ПО СЕЛСКИ- няма! Опитайте и споделете:)












Няма коментари: