сряда, 17 февруари 2021 г.

БРАУНИ

 





За любителите на шоколада♡ Представям ви сладкиш с много шоколад. Лесно се приготвя. Само трябва да внимавате с времето за печене... Следвайте рецептата, стъпка по стъпка и няма да сбъркате. 

Необходими продукти: 3 яйца, 150 грама натурален шоколад, 125 грама краве масло, 100 грама захар, щипка сол, 1 пакет 3 грама ванилия, 3 супени лъжици какао, 100 грама брашно.

Начупете шоколада, нарежете маслото на кубчета, сложете в касерола и върху котлона на средна до ниска  температура оставете да се разтопи, като бъркате с дървена лъжица.

Внимавайте да не залепне! След пълното им разтапяне отстранете от котлона и оставете на страна, леко да се охлади. В никакъв случай да не е горещо! Включете фурната на 180 градуса, да загрее.

В купа счупете яйцата /на стайна температура/, добавете щипка сол и разбийте с миксер докато се разпенят. Добавете захарта и продължете да разбивате за 4-5 минути, докато сместа удвои обема си.

Налейте на тънка струя разтопения шоколад с маслото, които леко са се охладили. Разбъркайте добре с шпатула. Над купата пресейте сухите съставки: ванилия, какао, брашно и разбъркайте до еднородна, гладка смес.

Сипете в тавичка покрита с пергаментова хартия и сложете да се пече. Този сладкиш не се пече толкова дълго, както другите! Тавата ми е с диаметър 27 см., но вие може да ползвате малко по малка тава!

Предлагам ви и една рецепта за ПАСТИ С БАНАН, ШОКОЛАД И ЯДКИ от ТУК

За 15- 20 минути трябва да е готов. Времето за печене зависи и от фурната. Сладкишът, отвътре трябва да е леко влажен. Ако го препечете, ще стане сух! Набухвател не съм ползвала!

Който има интерес, обича да готви, търси нови рецепти...Нека заповяда в новата ни кулинарна група  КУХНЯ ЗА ЛЮБИТЕЛИ https://www.facebook.com/groups/133002911766738








Няма коментари: