За това, бързах да я приготвя по от рано, че след работа веднага се почва директно от тавата. Ползвах бисквити "Закуска какао", но вие може да ползвате, каквито имате!
След, приготвяне на крема, може да се разбие за кратко с миксер, за да е по гладък!
*Снимките са направени, още преди тортата да се е стегнала напълно!
Необходими продукти: бисквити "Закуска какао" около 380 грама, 1 литър прясно мляко 3,2 %, 200 грама кристална захар, 2 жълтъка на стайна температура, 6 пълни супени лъжици брашно, 2 пакета ванилия на прах от 3 грама, 50- 60 грама краве масло, 60-70 грама шоколад /натурален или млечен/.
Ползвах 1 пакет бисквити от 290 грама, плюс още няколко броя /4-5/ от втори пакет! Налейте млякото и захарта в малка тенджера и поставете на средна температура. Бъркайте с дървена лъжица докато захарта се разтопи.
В шола сипете пресятото брашно, 2 жълтъка и разбъркайте на кашичка. Налейте от вече затопленото мляко около 150 мл. към кашата и разбъркайте да не останат бучки. Това е като за застройка за супа, за да не се пресекат жълтъците!
Изсипете яйчената смес при подсладеното мляко, на тънка струя, като не спирате да разбърквате. Когато сместа почне да се сгъстява намалете температурата. След, като се сгъсти, дръпнете от котлона и добавете ванилиите и кравето масло.
Разбъркайте докато се ароматизира равномерно и маслото се стопи. Преди да наредите бисквитите, може да потопите за кратко в топло мляко или разтворимо кафе 3 в 1. Сипете в дъното на тавата малко от горещия крем, ред бисквити, ред крем, изгладете, ред бисквити.
Предлагам ви и една рецепта за КАДАИФ С КРЕМ И СИРОП, от ТУК
Най от горе също крем. Върху крема настържете шоколад / за целта ползвам картофобелачка/ и оставете на стайна температура, докато изстине напълно. След, това приберете в хладилник за 5-6 часа или една нощ.
Ние, нямаме това търпение и за това я почнахме по от рано. Надявам се да ми остане едно парче за сутрешното кафе. Останете си със здраве и следвайте мечтите си :)
Който има интерес, може да посети и кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар