четвъртък, 2 юни 2022 г.

ШЕЙК ОТ ЯГОДИ

 





Този ШЕЙК ОТ ЯГОДИ, ми е любим още от ученическите години. Ето, сега като имам пресни домашни ЯГОДИ, няма как да не си угодя. Чудесна напитка и вариант за големите жеги.

Понеже нямам шейкър, блендер, за разбиване ползвах- пасатор. Ако във фризера ви се намират ягоди, също ще ви свършат работа.

Необходими продукти: ягоди*, 300 мл. студено прясно мляко, ванилов сладолед*, течна сладкарска сметана /по желание/.

Около 10- 15 броя ягоди /зависи колко са големи/, се измиват и почистват. Поставете в купа /или чаша на пасатор/ и пюрирайте с пасатор. Добавете две пълни супени лъжици от сладоледа, прясното мляко и разбийте за кратко.

Дозата ми е за две чаши с вместимост 300 мл. Във всяка чаша поставете по една топка сладолед и налейте от получения шейк. Поднесете посредствено след приготвяне.

Може, преди да се налее в чаши, да се добавят и общо 2-3 супени лъжици сладкарска сметана /НЕ ПО ВЕЧЕ/, но без разбиване, защото напитката ще се сгъсти! Поднесох студената, сладка напитка с няколко пресни, цели ягоди.

Сладоледът подслажда напитката допълнително! Ако прецените, че ще ви е безвкусно, може да добавите малко захар по време на разбиване на плодовете! Също така, сладолед, може да добавите още и още.

Предлагам ви и една рецепта за СЛАДКО ОТ ЯГОДИ от ТУК

Благодаря, че посетихте моят малък свят и отделихте време за МОЯТ ЛЮБИМ ШЕЙК ОТ ЯГОДИ:) Останете си със здраве и следвайте мечтите си!

Кулинарната ми страница, може да посетите от ТУК















Няма коментари: