понеделник, 1 август 2022 г.

ДОМАТИ С КАШКАВАЛ И ЧУБРИЦА

 






В момента, ако се чудите, какво да приготвите на бързо- ДОМАТИ С КАШКАВАЛ И ЧУБРИЦА. Подходящо за закуска, обяд и вечеря. Комбинацията от домати, кашкавал и подправки /чубрица, шарена сол/е невероятно вкусна. Топкате и се наслаждавате на вкуса и аромата. Количеството продукти, може да увеличите според брой хора, които ще си хапнат.

Да, може да се добавят и други продукти, като яйца..., но на мен така по ми допада на вкус! Може, да се ползват и домати от консерва. Посоченото количество продукти са за 1*-2* порции.

Необходими продукти: 3-4 средно големи домати, 1 супена лъжица краве масло, 1 супена лъжица олио, 1-2 скилидки чесън, около 100- 150 грама кашкавал, 1 кафена лъжица захар, 1/2 кафена лъжица млян черен пипер, ронена чубрица*, шарена сол*, сол*

Измийте, обелете и нарежете доматите на малки кубчета /може да се настържат и на ренде/. В тиган разтопете кравето масло с олиото на средна температура. Накълцайте чесъна на ситно, сипете в загрялата мазнина и разбъркайте.

Когато чесънът си пусне аромата, добавете доматите и разбъркайте. Като почне да къкри, добавете подправките- захар, черен пипер, 1 кафена лъжица чубрица, 1 кафена лъжица равна сол и разбъркайте.

Намалете котлона и оставете да покъкри. Настържете кашкавала на едро ренде. Когато сместа започне леко да се сгъстява, поръсете с кашкавал. Да покъкри още 1-2 минути, докато се разтопи кашкавала.

Изключете котлона. Поръсих допълнително с малко чубрица и шарена сол. В кухнята, първо се разнесе аромат, като на лютеница, след като добавих кашкавала, вече ухаеше на пица

Топкайте и се насладете на вкуса. Останете си със здраве и следвайте мечтите си:)

Който има интерес, може да се присъедини към кулинарната ни група: КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION от ТУК

Или да посетите кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК










2 коментара:

Анонимен каза...

Както винаги ВКУСНО 🥘💐👍

Анонимен каза...

Защо кашкавал, а не сирене