вторник, 21 февруари 2023 г.

КИСЕЛО ЗЕЛЕ С НАБОР ЗА СУПА

 






Въпреки негативните коментари за "КОКАЛИ С МЕСО", от особи които дори не са опитвали, реших пак да споделя, но този път с кисело зеле.

Постът е за тези, които наистина искат да опитат и за тези, които са опитали и им е вкусно! Със зеле ястието е още по вкусно!

Необходими продукти: около 1.700 кг. НАБОР ЗА СУПА от свинско месо, кисело зеле*, 3-4 скилидки чесън, олио*, млян червен пипер*, млян черен пипер*, сол*, зелев сок* и вода* /съотношение 1:2/

Не съм отбелязала количеството зеле и подправки, защото всеки може да добави колкото иска! Включете си фурната на 200 градуса, да загрее докато си приготвите продуктите. Леко отцедете киселото зеле, накълцайте и поставете в тава. Почистете чесъна, нарежете и сложете при зелето. 

Поръсете ги с червен пипер* , олио*, зелев сок, вода /1:2 / и разбъркайте. Това което знам за зелето е , че обича червен пипер и олио, за това си преценете според количеството зеле колко да добавите /червен пипер - от 1 чаена лъжица до 1 супена лъжица, олио- от 50 мл. до 100 мл..../

Други подправки не добавям, защото така го обичаме , а не да доминира  вкусът на подправката /например: дафинов лист/. Кокалите с месо /набор за супа/ поръсете с малко черен, червен пипер, сол* и наредете върху зелето.

Минете със струйка олио, покрийте тавата с алуминиево фолио и поставете в загрялата фурна. Понякога кокалите с месо ги намазвам със смес от чили сос, кисело мляко, плюс изброените по горе продукти.

Предлагам ви и една рецепта за ЗЕЛЕВИ САРМИ С МЕСО, от ТУК

След 10 минути намалете фурната на 180 градуса. Печете около 50- 60 минути. След посоченото време махнете фолиото и оставете да се опече до приятен загар. Прилагам няколко снимки по от близо, за да се види че не са само кокали, макар да знам, че ще последват още негативи от хора които нито ще разгледат подробно снимките, нито ще четат, но ще решат че е важно да оплюят чуждата храна!

Вкусно и евтино! Бъдете живи, здрави и добри :) Който има интерес, може да посети страницата ми във Фейсбук, от ТУК

Кулинарните групи: Вкусотия в чиния, от ТУК

КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION, от ТУК





 


















2 коментара:

Анонимен каза...

Супер на който не му харесва няма вкус

Георги Топалов каза...

Перфектно!!! Вярно, че винаги се намират хора, които се изявяват като "критици" по форумите, но това са хора с чуство за малоценност, които се изживяват по този начин.