понеделник, 24 април 2023 г.

БИСКВИТЕНО РУЛО

 






Имах едно останало бурканче шипков мармалад и реших да приготвя тази бърза и лесна наслада, която всички знаем и навява сладки спомени.

Сещам се как като бях дете, майка ми приготвяше слепени бисквити с шипков мармалад и като престоят няколко часа /ако оцелеят до тогава/ ставаха мекички и по вкусни.

Необходими продукти: 1 пакет бисквити от 200 грама "Детство мое", 1 буркан шипков мармалад от 350 грама, 60- 70 грама меко краве масло на стайна температура, смлени орехи*, канела* Още: алуминиево фолио

Ползвах бисквити "Детство мое", но вие може да ползвате друг вид, по ваше предпочитание. Нарежете един голям лист фолио, и един по малък лист и поставете по малкото фолио върху по голямото.

Намажете една  бисквита на не много дебел слой с мармалад и слепете с втора, която също намазвате и поставяте върху малкото фолио, по същия начин намазвате всички останали, докато свършат и се получи руло.

Смлените орехи ги смесете с малко канела на вкус и една част разстелете върху голямото фолио. Разбъркайте мекото масло да стане като крем и към него добавете останалия мармалад и отново разбъркайте до еднородна смес.

Намажете рулото от всички страни със сместа от масло и мармалад, и оваляйте в орехи, като може да си помогнете с фолиото, за да не се оцапотите. Навийте рулото с фолио, като бонбон и поставете в хладилник за поне 5-6 часа, а най добре за една нощ.

Рецепта за БИСКВИТЕНА ТОРТА С ДОМАШЕН КРЕМ, от ТУК

Който не обича канела, може и да не ползва или да замени с какао. Вместо сурови, може да се ползват печени орехи. След като престои, "бонбонът" се разопакова и с помощта на остър нож се реже по диагонал. За мен, три парчета с чаша черно кафе, моля!

Който има интерес, може да посети кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК

Кулинарните групи:Вкусотия в чиния, от ТУК

КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION , от ТУК












Няма коментари: