Този път рибата е купена прясна, прясна / жива/ от един рибар. Мъжът ми случайно се е натъкнал на него. Уловена е от нашата река Дунав. Другото което прави тази риба толкова вкусна е самата панировка.
Е, казвам ви, няма нищо общо с рибата от рибния магазин. Голяма вкусотия !
Необходими продукти:
☑ Риба толстолоб 700 грама
☑ Трохи от хляб 1 водна чаша / 250 мл/
☑ Лимон 1 брой
☑ Яйце 1 брой
☑ Червен пипер 1 супена лъжица
☑ Брашно за овалване *
☑ Черен пипер *
☑ Сол *
☑ Олио за пържене *
Е, казвам ви, няма нищо общо с рибата от рибния магазин. Голяма вкусотия !
Необходими продукти:
☑ Риба толстолоб 700 грама
☑ Трохи от хляб 1 водна чаша / 250 мл/
☑ Лимон 1 брой
☑ Яйце 1 брой
☑ Червен пипер 1 супена лъжица
☑ Брашно за овалване *
☑ Черен пипер *
☑ Сол *
☑ Олио за пържене *
Почистете рибата, махнете от вътре черната ципа, защото горчи! Измийте я и подсушете, поръсете със сол и черен пипер. Сложете в тавичка и оставете в хладилник да престои около 25-30 минути.
През това време си пригответе панировката. В купа сложете трохите от хляб. Може да ги смелите на кухненския робот! Добавете червен пипер, щипка сол, настъргана кора от лимон и разбъркайте.
В друг съд сложете брашното, а в трети- разбитото яйце с щипка сол. Загрейте олиото в дълбок тиган или друг съд/тенджера/ Оваляйте рибата в този ред: брашно, яйце и хлебни трохи с подправки!
Пържете в сгорещено олио, от двете страни до златиста коричка. Изкарайте върху кухненска хартия и поднесете с резенчета лимон.
3 коментара:
Биги,
почти всяка риба, която е пресна е много вкусна.Купувам толстолоб от големи търговски вериги и го пека на фурна.Харесва се у дома.Така,че моят баща навремето когато беше жив винаги държеше рибата да е прасна, даже току - що уловена.
Поздрави !
Elena Dimitrova, благодаря !
Публикуване на коментар