понеделник, 14 февруари 2022 г.

СЛАДКИШ ФАНТАЗИЯ С БИШКОТИ

 



Макар, че сладкишът много ни беше вкусен, не мислех да го споделям! Но поради големия интерес от приятели, разбрах че няма да ми се размине! Сладкишът е точно такъв какъвто аз предпочитам- с мнооого крем.

Аз го приготвих в тава с ринг, но не ви съветвам да го правите! Уверявам ви, че и така ще се изяде. Може би ще попитате защо? Поради многото крем и сладко, сладкишът ще натежи и има вероятност да "клюмне".

Не, не исках да добавя желатин! Бишкотите са български / по ми харесват/, но вие може да ползвате и друг вид. Прочетете в опаковката на нишестето за съотношение - нишесте, прясно мляко!

Може да се ползвате натурално нишесте + 2 пакета ванилия по 3 грама. Ако сладкото ви от ягоди е прекалено сладникаво, може да намалите посоченото количество захар!

Необходими продукти: 1 пакет бишкоти /300 грама/, 800 мл прясно мляко, 1 пакет нишесте ванилия 70 грама, 1 чаша /от 150 мл./ захар, 2 жълтъка, 125 грама крема сирене, 60 грама краве масло, 1 буркан от 400 грама сладко от ягоди или по ваш избор.

Започваме с крема. В шола сипете жълтъците, нишестето, налейте от млякото 100 мл. и разбъркайте докато не останат бучки. Останалото мляко и захарта сипете в малка тенджера и поставете на средна температура.

Разбъркайте с телена бъркалка, да се разтопи захарта. Докато мляко още не е станало горещо, налейте кашичката на тънка струя, като не спирате да бъркате. Бъркайте докато кремът се сгъсти и дръпнете от котлона.

Ако ползвате натурално нишесте, сега добавете ванилиите, нарязаните кубчета краве масло и разбъркайте докато се разтопят. Оставете крема за 5- 10 минути да си "почине. Добавете крема сирене и разбийте с миксер за 1-2 минути докато кремът стане пухкав и гладък.

Наредете ред бишкоти в малка тава. Имах отворен компот от ягоди и с помощта на четка леко ги напоих. От горе намажете с част от крема, от горе тук там малко от сладкото. Наредете втори ред с бишкоти и процедирайте по същия начин.

От горе завършете с крем. Оставете на стайна температура за около 1 час. След това покрийте плътно със стреч фолио и приберете в хладилник за една нощ, ако оцелее ;) След престоя намажете с останалото сладко.

Ако сте пропуснали последната ми рецепта за СЛАДКИШ С БОНБОНИ ЛАКТА, сега може да я видите от ТУК

Ами , остава да нарежете едно парче и да си хапнете сладко. За мен, с кафе :) Останете си със здраве и следвайте мечтите си. Ммм.. с много крем!  

П.П. Снимките не са сполучливи, но не можах да откажа на приятели ♡



















1 коментар:

Elena Dimitrova каза...

Прекрасен е сладкиша Биги.Много ми допадна и крема с добавка на крема сирене.
Записвам рецептата !