Това, което аз промених в рецептата е като намалих олиото от 1 чаша на половин и не добавих зърна бахар /вие ако искате , може да добавите/
*Чаша с вместимост 200 мл.
Необходими продукти: около 1 килограм риба скумрия, 1 чаша качествен оцет /винен или ябълков/, 2 чаши вода, 1/2 чаша олио, 1 равна супена лъжица сол, няколко зърна черен пипер*, 1 дафинов лист.
Макар, че рибата беше почистена, допълнително си я почистих. От вътрешната страна на рибата има една черна ципа, която трябва да се почисти! Нарежете рибата на шайби с дебелина около 2 см., измийте и поставете в гевгир.
В тенджера не много голяма сипете продуктите- сол, 4-5 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, оцет, вода, олио и поставете върху котлона на средна температура. Разбъркайте да се разтопи солта.
Когато маринатата заври, наредете парчетата риба едно до друго. Оставете така да поври около 3 минути. Ако маринатата не покрива рибата, може внимателно да я обърнете със щипка по 1 минута и от двете страни.
При мен нямаше нужда да обръщам, но понеже тенджерата е малка, мариновах рибата на две партиди. Маринованата риба изкарайте внимателно в чиния и оставете да изстине.
Предлагам ви и една рецепта за СКУМРИЯ В ДОМАТЕН СОС НА ФУРНА, която може да видите от ТУК
Може веднага да се консумира, като допълнение , може да се нареже пресен или зрял лук. Останалото наредете в буркан, залейте със изстиналата марината, завъртете с капак и приберете в хладилник.
Ето, едно чудесно мезе или просто с хляб да си го хапнеш. Останете си със здраве и следвайте мечтите си :)
Който има интерес, може да се присъедини към кулинарната ни група: КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар