ПРОДУКТИ: Пилешки пържоли -мариновани с кожа-5 броя, зелена и червена 🌶️ чушка по 1 брой, 1 връзка пресен лук, 1 връзка пресен чесън, мариновани гъби ПЕЧУРКИ 400гр, домат 1 брой/ по голям/, доматено пюре 1 супена лъжица, олио, черен, червен пипер и сол на вкус. Магданоз- по желание!
Първо леко запържих предварително нарязаните зеленчуци зелен, червен пипер, половината пресен лук и чесън/другата половината заделих за соса/. Леко като поомекнаха добавих сол, черен, червен пипер /млян /на вкус.
Плънката е готова, оставих леко да изстине. Обелих и нарязах домата на кубчета. Сложих ги в 3-4 супени лъжици олио да къкрят. Добавих доматеното
пюре, останалите лук, чесън и гъби. Добавих и 100 милилитра топла вода.
Докато соса си къкреше на всяка пържола сложих по една лъжица от сместа.Увих всяка пържола като руло и наредих в тавичка с отвора от долната страна. Вече с готовия сос полях пържолите.
Докато соса си къкреше на всяка пържола сложих по една лъжица от сместа.Увих всяка пържола като руло и наредих в тавичка с отвора от долната страна. Вече с готовия сос полях пържолите.
Загънах с фолио и в предварително загрялата фурна на 200 градуса. След 40 минути махнах
фолиото. Още 20 минути да хванат коричка иии😋😋😋🤤🤤 Страхотен вкус.Заслужаваше си чакането😘🤤❤️👌😉.
ДОБЪР АПЕТИТ!
2 коментара:
Перфектно!
Чудесно!Пиле и гъби - чуден вкус! Браво!
Публикуване на коментар