Необходими продукти:
☑ Картофи 1 кг.
☑ Чесън 3 скилидки
☑ Краве масло 60 гр.
☑ Яйце 1 брой
☑ Кисело мляко 400 гр
☑ Сирене 150 гр.
☑ Кашкавал 150 гр
☑ Черен пипер, сол
Обелете, измийте и нарежете картофите на малки кубчета/ който иска може и на шайби/ Сложете в подходящ съд с вода и сол върху котлона.Варете ги до полуготовност.
Прецедете от водата. Още докато са горещи ги поръсете със сол и черен пипер. В намаслена тава сипете половината. Отгоре поръсете с натрошеното сирене и пресования чесън. Сипете и останалите картофи.
В купа разбийте яйцето и киселото мляко /който иска може да приготви с прясно мляко/ с помощта на телена бъркалка. Залейте сместа върху картофите. Поръсете с настърган кашкавал. Отгоре нарежете парченца от маслото.
Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса .Ястието е готово когато картофите омекнат напълно и се образува златиста коричка.
Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса .Ястието е готово когато картофите омекнат напълно и се образува златиста коричка.
2 коментара:
Харесвам рецептата и с удоволствие ще го приготвя.
Unknown,благодаря за доверието !
Публикуване на коментар