четвъртък, 18 юли 2019 г.

ПИЛЕ СОТЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ





Ястие подходящо за всеки сезон ! За забързани домакини ! Ястие " Да си оближеш пръстите " За всички любители на пилешкото месо ! Любимо, бързо и вкусно !
Необходими продукти :
☑ Пилешко филе / пеперуда / 350 грама
☑ Гъби печурки / мариновани /  230 грама
☑ Зелена чушка 1 брой средно голяма
☑ Червена чушка 1 брой средно голяма
☑ Домат 1 брой / средно голям/
☑ Скилидки чесън 3 броя
☑ Олио 2-3 с.л.
☑ Червен пипер *
☑ Черен пипер млян *
☑ Щипка захар
☑ Сол *
По желание : лимон *
Върху котлона в тиган загрейте олиото. Приготвя се на силна температура. Нарежете пилешкото месо на кубчета или жулиени. Запържете в сгорещеното олио.
Докато късчетата месо се сотирват отворете си консерва гъби печурки / с пресни гъби е още по вкусно, но нямах под ръка/ Прецедете водата и ги пуснете при месото.



 Разбъркайте. Измийте чушките и ги нарежете на ленти / средно дебели/ Добавете ги в тигана към другите продукти. Почистете скилидките чесън , ако са много дребни / като моите / ги оставете цели /
Чесънът ми е домашен! А , ако е едър нарежете на 2 -3 и пуснете също при другите продукти. Измийте домата , обелете и нарежете на кубчета. Добавете червен пипер и разбъркайте. Следва домати, щипка захар , сол *

Оставете да покъкри докато се изпари сока от домата. Изключете котлона и добавете черния пипер. Поднесох с резени лимон!

ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour


2 коментара:

Elena Dimitrova каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Elena Dimitrova каза...

Лесно, красиво и много вкусно.Подходящо дори и за неочаквани гости.
Поздрави сърдечни и весело лято !