Тази баница по нищо не отстъпва на другите баници.Вкусът е,като на къпана баница който идва от сместа която се приготвя!Самите кори се напояват обилно от сместа!
ПРОДУКТИ:
☑Кори за баклава 1 пакет
☑Яйца 2 броя+1 яйце /за намазване/
☑Кисело мляко 200 грама
☑Олио 60 милилитра
☑Газирана вода 250 милилитра
☑Щипка сол
ОЩЕ︰
☑Сирене 200 грама
☑Кашкавал 150 грама
☑Краве масло 50 грама
Първо в купа чукнах и разбих с телена бъркалка 2 яйца.Добавих щипка сол,кисело мляко,олио и газираната вода при непрекъснато бъркане.
Намазах дъното на тава с олио.Сложих една кора да покрие цялата тава/дори може да стърчи от вън!Другите кори
вземам една по една и ги редя ,като "пеперуди'/като хармоника'/един ред.С лъжица вземам от сместа и поливам върху корите.Поръсвам надробеното сиренето.
От горе по същия начин редя останалите кори ,като оставям само една кора!Отново поръсвам от сместа равномерно.Затварям ''стърчащата " кора .Постилам последната кора /загъвам,като завивка/
Разбивам останалото яйце и намазвам върху баницата.Нарязвам на парчета с остър нож.Разпределям върху баницата парченца нарязани кашкавал и краве масло.Пекох на предварително загряла фурна на 200 градуса до златиста коричка.
От вън хрупкава коричка,а от вътре мека и вкусна!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар