ПРОДУКТИ:
☑Свински котлет 5 броя
☑Картофи 5 броя/средни по големина/
☑Морков 1 брой
☑Червена чушка 1 брой
☑Пресен лук 1 връзка
☑Чесън 3 скилидки
☑Олио 60 милилитра
☑Червен пипер 1 чаена лъжица
☑Черен пипер 1 чаена лъжица
☑Доматен концентрат 1 супена лъжица
☑Сол 1 чаена лъжица с връх
☑Магданоз за поръсване/по желание/
ОЩЕ
☑Вода топла 2 литра
В дълбока тенджера загрях олиото и поръсих с малко сол.Котлетите ги нарязах на две.Запечатах ги и от двете страни в загряното олио.Изкарах в чиния.В същото олио пуснах на едро нарязания морков,който предварително измих и почистих.Докато моркова се задушава почистих,измих и нарязах останалите зеленчуци/картофите нарязах на две,пресния лук на дребно,червената чушка също на едро,чесъна на две/Добавих картофите ,пресния лук ,чесън,сол и червен пипер при моркова.Разбърках.Залях с топла вода колкото да покрие продуктите/около 1 литър/.Оставих да покъкри на слаб огън около 15 минути и върнах месото в тенджерата да поеме добре от соса.Полях и с останалата вода.Когато зеленчуците и месото са почти готови в шола размих доматения концентрат с 100 милилитра вода.Добавих към ястието.След 10 минути изключих котлона и поръсих ястието с черен пипер.При сервиране по желание се поръсва с магданоз!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар