Продукти:
☑Кори за баница 400 грама
☑Сирене 300 грама
☑Олио около 60 мл.
☑Яйца 5 броя
☑Щипка сол
☑Газирана вода 250 мл.
В намаслена тава се редят половината кори! Всяка кора се реди ,като форма на пеперуда"От горе се поръсва с натрошено сирене. А върху сиренето останалата част кори по същият начин!
Корите се напръскват с нагорещеното олио/да цвърчи/. В купа се счукват яйцата и се разбиват с телена бъркалка заедно със солта. Добавя се газираната вода. Разбърква се и се обливат корите равномерно.
Печете първите 20 минути в предварително загрята фурна на 200-220 градуса/в зависимост от фурната/ без да се отваря фурната/. След 20 минута , ако е нужно покрийте с алуминиево фолио /ако се е опекло отгоре /.
Намалете на 170-180 градуса и печете още 20-25 минути или до готовност. Гледайте да не остане сурова от вътре! След , като е готова изключете фурната и оставете така около 20 минути.
След 20 та минута изкарайте от фурната и обърнете тавата върху две еднакви по височина прибора/купи,чинии/ за около 15-20 минути.
Опитайте и споделете!
8 коментара:
Браво! Добра рецепта!
Благодаря,Бони!По тази рецепта винаги ми се получава!
Много е хубава
Прекрасна баница!
Разкошна баница, Биги!
А другата половина от корите какво я правим?
5 яйца! Много са. И две става
Какво значи форма на пеперуда !?
Публикуване на коментар