Гъбите, ако не са от консерва се нарязват на филийки, моркова и лукът се почистват и измиват. Моркова се реже на малки кубчета, а лукът на дребно. Слагат се да врят в подсолена на вкус вода и олио /масло/ около 20 минути.
Прибавят се предварително измитите, обелени и нарязани на кубчета картофи, зелена чушка /нарязана на дребно/ Супата се доварява до омекване на зеленчуците. Приготвя се застройка: в подходящ съд се разбиват жълтъците и киселото мляко/с телена бъркалка/
От горещият бульон се взема с черпак и се сипва в яйчената смес с постоянно бъркане. После обратно се налива в супата с постоянно бъркане. Изключва се котлона и се оставя за кратко да поври. Подправя се с черен пипер и пресован чесън. По желание се поръсва с магданоз и чили.
Няма коментари:
Публикуване на коментар