Продукти:
☑Сирене 250 грама
☑Кашкавал 100 грама/настърган/
☑Яйце 1 брой+ 1 брой / за пържене/
☑Универсална панировка & cornflakes
☑Олио за пържене
В купа се намачква сиренето с помощта на вилица,кашкавала се настъргва и се добавя яйцето. Добре се разбърква. С мокри ръце се взема от сместа и се оформят топки /колкото орех/.
Редят се в подходящ съд, който се слага за около 20 минути във фризера. След 20 минути се изкарват. Всяка топка се потапя в разбитото яйце, а после се овалват в панировката.
Поставят се отново в подходящ съд и се връщат отново във фризера за още 20 минути. Пържат се в добре сгорещено олио за кратко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар