ПРОДУКТИ:
☑Топла вода 200 мл.
☑Суха мая 1 пакет /кубче мая 1/2 пакет/
☑Захар 1 с.л. / непълна/
☑Брашно 4 ч.ч. /с вместимост 150 мл/
☑Сол 1 ч.л.
☑Олио за пържене
Тестото си го омесих от вечерта ! Пресява се брашното . Прави се кладенче ! Сипва се маята, захар и половината хладка вода. Разбърква се , като се взема по малко от брашното.
Ако е суха мая няма нужда да се изчака да се активира. Ако е кубче мая , изчакайте да шупне. Добавете останалата вода и сол и омесете меко тесто. Оставете тестото в подходящ съд/аз сложих в купа/ или найлонов плик.
Намажете с малко олио и оставете в хладилник да си почине. Когато ще се приготвя се изкарва от хладилника 30- 40 минути по рано. По желание се точи и придава желаната форма, като леко се поръсва с брашно преди оформяне.
Пържат се в сгорещено олио на средна температура. Може да се увеличи дозата. Количеството брашно при всеки може да е различно!
2 коментара:
Браво! Чудна рецепта! Весели празници, Биги!
Благодаря!Весели празници!
Публикуване на коментар