Продукти за тестото:
☑ Брашно 2.5 ч.ч/с вместимост 250 мл/
☑ Суха мая 1/2 пакет
☑ Хладка вода 250 мл.
☑ Захар 1 ч.л.
☑ Сол 1/2 ч.л.
За плънката:
☑ Кайма 350 гр
☑ Домат 1 брой /средно голям/
☑ Зрял лук 1 брой
☑ Червена чушка 1 брой/ средно голяма/
☑ Чесън 3 скилидки
☑ Доматен концентрат 1 с.л.
☑ Олио 5 с.л.
☑ Сол, черен, червен пипер
За сервиране:
☑ Домати, лимон
*По принцип се слагат и чорбаджийски чушки, но аз не сложих !
В купа се сипва хладката вода, маята , захарта и сол.Разбърква се. Предварително пресятото брашно се прибавя малко по малко. Замесва се тесто с мекотата на ухо. Загъва се с кърпа и се оставя на топло за , около 30 минути.
През това време се приготвя плънката :в подходящ съд се слага каймата. Зеленчуците предварително измити се режат на дребно :лук, червена чушка, домат/на кубчета/,чесън , магданоз.Сипват се при каймата.Добавят се подправките :сол,черен,червен пипер, доматен концентрат и олио.Сместа се разбърква добре и се оставя на страни.
Пекат се на 220 градуса на най долното ниво на фурната.
След, като са готови се захлупват по две , за да се задушат!
Когато ги печете ги наблюдавайте ! Стават бързо , за 4-5 минути.
8 коментара:
Отдавна искам да ги направя,но не можех да попадна на изпитана рецепта.Благодаря за рецептата,Биги,ще се пробвам!
Гергана Цветавона, опитайте ! Ще чакам резултата ! Благодаря !
Обожавам ястия от турската кухня! Благодаря за подробната рецепта! Ястието изглежда много вкусно.
Перфектно представяне,Биги!
Благодаря, Бони !Наистина е вкусно !
Благодаря, Таня !Старая се !
Както винаги си перфектна Биги
Чудесна рецепта, Биги!
Публикуване на коментар