Класика в жанра. Приготвих ги по рецепта от тефтера на майка ми.
☑ Филии хляб 5-6 броя/ зависи колко са големи /
☑ Кайма /смес/ 250 грама
☑ Кашкавал / настърган/ 60 грама
☑ Краве масло/ на стайна температура/ 50 грама
☑ Чубрица 2 щипки
* По мой вкус добавих и 1/2 червена чушка /пипер/
Приготовление: в подходящ съд разбийте кравето масло с лъжица или телена бъркалка. Каймата, ако не е посолена, посолете на вкус. Към каймата прибавете останалите продукти: чубрица, настъргания кашкавал, на ситно нарязаната червена чушка, разбитото краве масло.
Разбъркайте или " омесете " докато добре се смесят продуктите. Ако, сместа е прекалено суха, може да добавите 1-2 супена лъжица вода. Намажете филиите хляб. Печете на " скарата" / парти грил/
Ако е по голямо количество, може и на фурна / на горен реотан / 180-190 градуса.
ДОБЪР АПЕТИТ!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар