Това тестено изделие е нещо подобно на бухтички. Но се заливат със захарен сироп. Бомба от калории. Но, като ни се хапва ...няма как!
Необходими продукти за тестото:
☑ Брашно 520 грама
☑ Хладка вода 500 мл
☑ Суха мая 1 пакет 7 гр
☑ Захар 1 с.л.
☑ Сол 2 гр.
За сиропа :
☑ Захар 500 гр.
☑ Вода 400 мл.
☑ Лимонена киселина 1/2 к.л.
Още: олио за пържене
След, като се разтопи, добавете лимонената киселина/ може и резен лимон/. Оставете така още няколко минути и оставете да изстине. Докато сиропът изстива пригответе тестото.
В подходяща купа сипете пресятото брашно, направете "кладенче". Добавете и другите съставки: сол, захар, мая и хладка вода. Разбъркайте.Трябва да се получи лепкаво тесто.
Загънете със стреч фолио и оставете на топла около 35-40 минути. Ще видите образувалите се "мехурчета ". В дълбок съд върху котлона на средна температура, загрейте олио.
С помощта на 2 чаени лъжици вземете от сместа и пуснете в сгорещеното олио. Позапържете ги и от двете страни. Като придобият златисто -кафеникав цвят, вземете с решетъчна лъжица. Изцедете добре и ги пуснете в захарния сироп за 3-4 минути, ако искате да останат хрупкави. А , ако искате да са по меки оставете ги за по дълго. Поднесете в чиния. Процедурата се повтаря, докато свърши тестото.
Може да намалите дозата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар