Необходими продукти:
☑ Сух хляб 300 грама/толкова имах /
☑ Олио 5 с.л.
☑ Шарена сол*
☑ Червен пипер *
☑ Черен пипер *
☑ Чубрица *
☑ Сол *
* Забележка: може да ползвате подправки по ваш вкус! Олиото може да замените със зехтин! Може да се добави и лют пипер, ако обичате... Дори и сух чесън.
Приготовление: с помощта на остър нож нарежете филиите хляб на еднакви по големина кубчета. Наредете ги в тава покрита с пергаментова хартия, като гледате да не се застъпват.
С помощта на четка "напръскайте " крутоните с олио или зехтин. Поръсете с подправките: шарена сол, червен, черен пипер, чубрица и сол. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса в средното ниво на решетката.
Наблюдавайте ги. Стават много бързо! При мен отне около 15 минути. Времето за приготвяне зависи и от фурната. Може да ползвате подправки по ваш вкус:) Подходящи и за крем супи- както с подправки, така и без.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Наблюдавайте ги. Стават много бързо! При мен отне около 15 минути. Времето за приготвяне зависи и от фурната. Може да ползвате подправки по ваш вкус:) Подходящи и за крем супи- както с подправки, така и без.
ДОБЪР АПЕТИТ !
2 коментара:
За тези крутони един колега скоро употреби думата " Домашни постни джумерки ".Суша хляба на стайна температура и го съхрянавам в торбичка от американ.А когато ще ползвам крутони ги поръсвам с подправки, мазнина и леко ги запичам във фурната.Чудесни се получават, както и вашите са прекрасни !
Поздрави !
За тези крутони един колега скоро употреби думата " Домашни постни джумерки ".Суша хляба на стайна температура и го съхрянавам в торбичка от американ.А когато ще ползвам крутони ги поръсвам с подправки, мазнина и леко ги запичам във фурната.Чудесни се получават, както и вашите са прекрасни !
Поздрави !
Публикуване на коментар